Pravila korištenja

Posljednja izmjena: 09.02.2017.

Korišćenjem bilo kojih servisa stranice Enovine.org koji obuhvata i Android aplikacije Novine BiH, Novine HR i Novine SRB (u nastavku samo Enovine.org), automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja navedena na ovoj stranici.

Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem Enovine.org servisa, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumjeli u cjelosti.

Enovine.org

Enovine.org u dobroj namjeri obezbjeđuju čitanje vijesti iz raznih, u njima navedenih izvora. Svi posjetioci imaju pravo da besplatno koriste Enovine.org, ukoliko ne krše pravila korišćenja.

Pristup Enovine.org i svim svojim sadržajima dozvoljen je osobama starijim od 16 godina.

Autorska prava

Enovine.org samo prenosi vijesti kakve jesu iz raznih novinskih izvora tako da ne polaže autorska prava na prenesene sadržaje i samim tim Enovine.org nije odgovoran za njihove sadržaje niti posljedice koje bi one mogle prouzrokovati.

Ukoliko smatrate da su Enovine.org povrijedila vaša autorska prava možete slučaj prijaviti putem emaila admin(at)enovine.org i sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Linkovi na spoljne stranice

Enovine.org sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog portala.

Enovine.org linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne mogu se smatrati odgovornim za njihove sadržaje.

Spoljni saradnici

Enovine.org štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri. Enovine.org se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Enovine.org mogu u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provajderu) ili podatke unešene u postupku registracije. Ove podatke Enovine.org koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao svoje servise i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na osnovu tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.

Enovine.org obavezuje se da prikupljene privatne podatke, poput e-mail adrese i imena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati, niti distribuirati, osim demografskih podataka za grupu korisnika bez odavanja privatnih podataka. Enovine.org se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Enovine.org ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

YouTube i ostali video servisi

Enovine.org objavljuje video fajlove koji su locirani na serverima YouTube.com i serverima ostalih video servisa.

Video fajlovi postavljeni su po automatizmu YouTube softvera na koji Enovine.org nema niti može imati uticaja. Samim tim Enovine.org nije odgovoran za sadržaje ovih video fajlova.

Modifikovanje i promjene pravila

Enovine.org zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modifikuje pravila.

Korišćenjem bilo kog sadržaja na portalu Enovine.org smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.

© 2015 Milan Bibić, sva prava zadržana.

Kontakt

e-mail: admin@enovine.org